leuke trouwtips

mooie trouwkaarten
trouwkaarten

trouwdag feestartikelen
trouwfeest artikelen

leuke trouwtips
bruidsboeket
bruidskapper
bruidskinderen
bruidskleding
bruidslingerie
bruidstaart
huwelijkscadeau
huwelijksnacht
huwelijksreis
thema huwelijk
trouwaccessoires
trouwambtenaar
trouwauto
trouwbedankjes
trouwbeurs
trouwdag catering
trouwdag entertainment
trouwen in het buitenland
trouwfeest attractieverhuur
trouwfeest met kinderen
trouwfotograaf
trouwgedichten
trouwkleding
trouwkoets
trouwlocatie
trouwmuziek
trouwplaatjes
trouwringen
trouwteksten
trouwverzekering
trouwvideo
trouwvisagie
vrijgezellenfeest
weddingplanner

huwelijk gerelateerd
huwelijksjubileum

Trouwen in het buitenland

Altijd al gedroomd van een huwelijk op een parelwit tropisch strand, in een Franse wijngaard, de Bahama's, in Las Vegas, waarom niet? Trouwen in het buitenland is een droom van veel bruidsparen en waarom die droom niet uit laten komen. De kosten? Een huwelijk in het buitenland kan ook met een klein budget. Veel regelen? Er komt een beetje meer bij kijken maar met een beetje geduld en de absolute aanrader, een weddingplanner, is het heel goed te doen.

Trouwen in het buitenland, regels

Ieder land heeft eigen regels, onderzoek daarom altijd eerst of het mogelijk is om als buitenlander te trouwen in je favoriete land. Een buitenlandse huwelijksakte moet in Nederland worden gelegaliseerd. Woon je in Nederland dan kan dat bij de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens. Niet verplicht, maar wel handig, is om de huwelijksakte in te laten schrijven in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag bij de afdeling Landelijke Taken. Voordat je dit kunt doen moet het huwelijk zijn gelegaliseerd door de autoriteiten van het land waarin je bent getrouwd en de Nederlandse diplomatiek vertegenwoordiging in dat land. Wanneer het land waarin je bent getrouwd aangesloten is bij het Apostilleverdrag dan is een apostillestempel voldoende en is legalisatie door de diplomatieke vertegenwoordiging niet nodig. In sommige landen wordt gevraagd naar een verklaring van huwelijksvoornemen. Die kun je aanvragen bij de diplomatieke vertegenwoordiging van Nederland in het land. Ook kan gevraagd worden naar een verklaring van ongehuwd zijn of van huwelijksbevoegdheid. Beide verklaringen vraag je aan bij de burgerlijke stand van je woonplaats.Wat zijn de kosten en een aanrader, de weddingplanner

Trouwen in het buitenland, de kosten

Trouwen in het buitenland is duurder dan een huwelijk in Nederland wordt vaak gedacht en dat valt mee. Een huwelijk in het buitenland kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Het grote voordeel is dat je gastenlijst aanmerkelijk korter is dan wanneer je in Nederland trouwt. Maar moet je de reiskosten betalen voor de gasten die wel komen? Dat is maar de vraag, met een klein budget zal dat gewoon niet tot je mogelijkheden behoren. Bespreek met je gasten wat voor eigen rekening komt en welke kosten jullie op je nemen. Een korte gastenlijst heeft ook als voordeel dat je minder geld kwijt bent aan eten en drinken. Maak goede afspraken in het land zelf met hotels, restaurants en leveranciers. Ook hier geldt weer, je kunt het allemaal zelf doen maar een goede weddingplanner daar kan je veel uit handen nemen en weet precies de goede adressen. Nog een voordeel van trouwen in het buitenland, je bent vaak al op de bestemming van je huwelijksreis!

Trouwen in het buitenland met een weddingplanner

Je kunt alles zelf regelen maar het is zeker in het buitenland aan te raden om een weddingplanner in te schakelen. Deze kan je helpen met alle regels in het land rond het huwelijk en eventueel met het legaliseren van je huwelijk. Een weddingplanner weet de leukste locaties, kent de locale gebruiken, spreekt soms de taal en heeft contact met leveranciers ter plaatse. Het scheelt veel stress en zorgt ervoor dat je zorgeloos op weg gaat naar wat zeker een droomhuwelijk gaat worden!


home
© trouwtipsz.nl - leuke trouwen in het buitenland tips