leuke trouwtips

mooie trouwkaarten
trouwkaarten

trouwdag feestartikelen
trouwfeest artikelen

leuke trouwtips
bruidsboeket
bruidskapper
bruidskinderen
bruidskleding
bruidslingerie
bruidstaart
huwelijkscadeau
huwelijksnacht
huwelijksreis
thema huwelijk
trouwaccessoires
trouwambtenaar
trouwauto
trouwbedankjes
trouwbeurs
trouwdag catering
trouwdag entertainment
trouwen in het buitenland
trouwfeest attractieverhuur
trouwfeest met kinderen
trouwfotograaf
trouwgedichten
trouwkleding
trouwkoets
trouwlocatie
trouwmuziek
trouwplaatjes
trouwringen
trouwteksten
trouwverzekering
trouwvideo
trouwvisagie
vrijgezellenfeest
weddingplanner

huwelijk gerelateerd
huwelijksjubileum

Bruidsboeket

Een mooi bruidsboeket hoort bij een bruid! Hou je van een klassiek boeket, ga je liever voor een waterval aan bloemen of misschien wel een veldboeket? Je bruidsboeket maakt je outfit op je trouwdag helemaal af.

Zoek bloemen die bij je jurk passen, bloemen die bij het seizoen horen waarin je trouwt of natuurlijk, je lievelingsbloemen.

Een bruidsboeket hoeft niet letterlijk een boeket te zijn. Een mooie polsband met bloemen, een bloemenkrans in je haar of een haarstukje met bloemen kan ook.

Een bruidsboeket gooi je aan het eind van de dag over je rechterschouder naar je vriendinnen, wie het boeket vangt is de volgende bruid. Lees verder

Bruidsboeket kopen, tips

Wil je de traditie volgen dan koopt de bruidegom het bruidsboeket voor de bruid.

Een bruidsboeket moet passen bij je trouwjurk, het is daarom heel verstandig om een stukje van de stof van de jurk mee te geven.

Wil je echt dat je aanstaande niets weet over de kleur van de stof dan kun je een klein lapje meegeven in een envelop die hij afgeeft bij de bloemist eventueel met een foto van de jurk.

Een paar hints over je lievelingsbloemen en je lievelingskleuren kan natuurlijk ook geen kwaad. Het bruidsboeket moet passen bij je trouwjurk maar ook bij jou.


Alternatieven voor een bruidsboeket

Er zijn veel alternatieven voor een bruidsboeket. Wil je wel bloemen maar geen bruidsboeket dan kun je ook kiezen voor een polscorsage, een bloemenkrans in je haar, een lint om je hals met een bloem en wanneer de stof van de jurk het toelaat, een gewone corsage of een pomander. Dit laatste is een bol waarin bloemen worden geprikt, er zit een lint aan om het vast te houden.

Overigens we hebben het hier steeds over 'echte' bloemen maar een bruidsboeket kun je ook laten maken met zijden bloemen, wanneer je het boeket wilt bewaren natuurlijk een goed alternatief.

Boeketten zonder bloemen maar met bv. kleine ballonnetjes, linten, kralen, snoepjes, veren, mogelijkheden genoeg.

home
© trouwtipsz.nl - bruidsboeket